Wat te doen bij luieruitslag? 5 tips!
◡ Luieruitslag, wat is dat nou eigenlijk?
Luieruitslag (of -eczeem) ontstaat door het dragen van een luier. Bij luieruitslag is de huid onder de luier rood en pijnlijk.
Het ontstaat door de plas en poep in de luier, omdat hier een bepaald stofje in zit wat invloed heeft op de pH-waarde van de huid.
Doordat er wrijving tussen de luier en de huid kan ontstaan, veroorzaakt dit een warme, vochtige en broeierige omgeving, waardoor de huid kapot kan gaan.
Luieruitslag kan geen kwaad! Maar je kindje kan er veel last van hebben.
1.Verschoon je kindje vaak. Dan vraag je je natuurlijk af, wat is vaak? Als je de luier minimaal 8 keer verschoont is dat voldoende. Maar verschoon de luier ook gelijk wanneer je merkt dat de luier vies is. Zo draagt je kindje nooit lang een warme, broeierige luier, waardoor irritatie kan ontstaan! Laat de huid tijdens het verschonen eventjes drogen of blaas er over.
2. Houd de billen goed schoon. Maak de billetjes goed schoon, ga zacht maar grondig te werk! Gebruik lauw warm water en zachte washandjes. Zoals deze hieronder van Timboo. De washandjes uit bamboe-badstof zijn heerlijk zacht voor de huid. Bovendien is bamboe van nature anti-bacterieel. https://www.smilinnkids.nl/timboo?Collectie=Washandjes
3. Maak de billen niet schoon met zeep of vochtige doekjes met parfum. Gebruik pH-neutrale, ongeparfumeerde doekjes. Deze doekjes van Naïf zijn geschikt om te gebruiken tijdens het verschonen.
De plasticvrije billendoekjes bestaan voor 99% uit water, zijn vrij van alcohol, parfum en chemische conserveermiddelen. Minimale kans op een huidreactie dus. Daardoor kun je ze veilig gebruiken voor billen, lichaam en gezicht (en je eigen handen!).
4. Smeer zinkzalf. Gebruik na het verzorgen een crème die zink bevat.
In ons assortiment hebben wij 2 crèmes die geschikt zijn, lees maar mee:
Carelia
De billen crème van Carelia beschermt, kalmeert en herstelt de gevoelige en geïrriteerde billetjes als gevolg van luierirritatie of -uitslag. De crème bevat onder andere zink oxide en bijenwas. Met hun absorberende eigenschappen creëren ze een beschermende laag tussen de huid en de luier en voorkomen zo dat er vervelende irritatie ontstaat. De rozenbottel olie helpt de huid actief te herstellen, de karité boter houdt de huid gehydrateerd en de aloë vera kalmeert de huid. De crème is hypoallergeen en dermatologisch getest. Het bevat geen toegevoegde parfum.
Shop hem hier:
https://www.smilinnkids.nl/product-page/carelia-luiercreme
Naïf
De Naïf Billencrème bevat veel zink oxide, die een beschermlaag op de huid legt, waardoor luieruitslag wordt genezen. Maar werkt ook ter preventie tegen uitslag, roodheid en irritatie. Natuurlijke ingrediënten als kamille en vitamine E kalmeren, voeden en herstellen de huid direct.
De crème heeft een subtiele, allergeenvrije geur en een textuur die goed uitsmeert en intrekt. Geen gehannes, want je hebt je tijd en energie nodig voor hele andere dingen.
Shop hem hier:
https://www.smilinnkids.nl/product-page/na%C3%AFf-billencr%C3%A8me-voor-baby-kids
5. Doe de luier niet te strak.
Als je de luier niet te strak vast maakt, kan er lucht door de luier circuleren. En gebruik een extra absorberende luier. Deze kunnen de warme en vochtige omgeving in de luier verminderen.

Dit waren de 5 tips over luieruitslag! Wij hopen dat je er iets aan hebt.
Stuur de blog door aan je zwangere vriendin, of je schoonzus die net bevallen is! Wie weet hebben zij er ook iets aan!
P.s.
Neem ten alle tijden contact op met de huisarts als de adviezen niet genoeg helpen en je kindje steeds pijn heeft!
◡ Smilinnkids ◡
Happy Kids ◡ Happy Parents ◡ Happy World
