top of page

Leuke kidsuitjes in de herfst in de buurt van Middelburg

Bijgewerkt op: 11 okt. 2021

Herfst! 🍂 De dagen worden korter, de wind wordt steeds guurder en regenbuien in overvloed. Het is een prachtig seizoen, maar het is ook altijd weer even wennen. Wat gaan we doen op een regenachtige dag? En hoe maak ik het gezellig in huis?

Lees snel verder. En ga er daarna lekker op uit met het gezin!


Klimmen & klauteren in het klimbomen bos bij Oostkapelle! Is het huis te klein voor je kids? Klimmen ze overal op of onder? Of maken ze van alles wat ze tegenkomen in huis een tent? Neem ze mee naar het klimbomen bos! Het bos ligt tussen Oostkapelle en Domburg. Parkeer de auto op het parkeerterrein bij Kasteel Westhove en vanaf daar loop je zo het bos in. Het klimbomen bos kom je vanzelf tegen. Ze kunnen hier helemaal los gaan! Hutten bouwen tot boven in de boom klimmen of als aapjes aan de takken hangen. Hun energie raken ze zeker kwijt!

Zoek alle verschillende paddenstoelen en maak er foto's van! Zo kunnen jullie thuis opzoeken van welke soorten jullie foto's hebben gemaakt.


Neem ook gelijk een kijkje bij het Kasteel. En ga lekker warme chocolademelk drinken bij het restaurant.

Je eigen eten & drinken meenemen is natuurlijk veel leuker! Zoek een fijn plekje in het bos en maak er een gezellige picknick van.

Gebruik de thermische food jar en de thermische drinkfles van Fresk om je eten of drinken warm te houden.


De rugzakjes van Fresk zijn handig om alles in mee te nemen. Het rugzakje heeft binnenin 1 groot opberg vak en een apart vakje voor de drinkfles. Vooraan is er nog een klein extra vakje met magneetsluiting voor alle schatten die ze vinden in het bos



Strand!!

Trek je regenkleding aan en ga lekker uitwaaien op het strand!

Kuilen graven en springen over de golven. Niets is er leuker dan je haren in de wind en je kids die zich vermaken op één van de mooie stranden van Walcheren

Heb je een hond? Neem hem lekker mee naar het strand. (In het bos moet hij aangelijnd).


Vind je het fijner om met de auto tot aan het strand te rijden? Rijd dan naar de dijk tussen Domburg en Westkapelle. Hier kun je met de auto zo de dijk op rijden. Zet je auto goed op de handrem, anders rijdt hij zo de dijk af het water in.


Wil je je kids laten spelen terwijl je zelf bij een strandtent zit? Ga dan zeker naar 'de Dam' in Vrouwenpolder.


Vind je het een beetje te fris buiten voor je kleintje? Vergeet dan niet om de heerlijke deken van Oyoy mini mee te nemen!

Zo heeft je kleine het niet meer koud! En kun je zelf ook langer genieten van het buiten zijn met je gezin.


Ook zijn er natuurlijk genoeg plekken om nu kastanjes en eikeltjes te rapen voor een mooie herfsttafel in huis! Of om leuke herfst knutsels mee te maken.


Koop bij 1 van de kraampjes onderweg een goede voorraad kalebassen en pompoenen. Hiermee kun je samen met je kids op een regenachtige middag aan de slag om een mooie pompoen voor Halloween te knutselen. Leuke ideeën vind je o.a. op Pinterest. Maar je kunt van pompoenen ook heerlijke herfstgerechten maken. Zoek op internet naar recepten van pompoensoep, pompoentaart of pompoenrisotto of heerlijke baby hapjes! Gebruik dan het mooie servies van Oyoy mini en combineer het met een fijne slab



Let er wel op dat je de eetbare soort koopt van de pompoen. En met zo'n mooie schort van Oyoy Living bescherm je je kleding tegen vet- en kookspetters!



Ook zijn er op Walcheren genoeg plekjes waar de kids zich binnen kunnen vermaken.

Maar dit zijn toch wel echt de leukste 3!


1. Hof Poppendamme https://hofpoppendamme.nl/ Hier kunnen de kids binnen en buiten op onderzoek uit gaan! En het is geschikt voor jong en oud. Waar je ook kijkt, overal kan gespeeld worden. Ze hebben er een Poplab, een escape room en organiseren ook hele leuke kinderfeestjes! Verder organiseren ze iedere maand wel een leuk evenement wat helemaal bij het seizoen past. Vooral de aankleding binnen is geweldig, je kijkt je ogen uit en voor je het weet ben je zo een paar uur verder.

2. Ook moet je echt naar http://www.hetkaslokaal.nl/ in Oostkapelle Buitenom dat je er heerlijk kunt eten en drinken, is het ook echt idyllisch. Eerst loop je door het http://jungle-books.nl/ naar binnen in de kas. Waar je de mooiste boeken kunt kopen! Dan loop je zo het Kaslokaal binnen. Een theetuin middenin een kas. Een leuke speelplek voor de jonge kindjes en heerlijke koffie/ thee en taartjes! Als je doorloopt naar buiten, kun je op ontdekkingstocht gaan in de grote tuin met allemaal verborgen hoekjes en plekjes. De kids kunnen spelen in 1 van de schattige huisjes of op de trampoline of even langs bij de kippetjes


3. Ga je een middagje shoppen in Middelburg? (Ook echt een aanrader) En zijn de kids toe aan heerlijke babyccino met wat lekkers? Ga dan naar https://hetlokaaltjemiddelburg.nl/ om even tot rust te komen en te genieten van je kopje koffie. Het is vooral leuk voor de kleintjes van 0-4 jaar.


Wat is er nog meer te doen?

Waar onze kinderen ook helemaal blij van worden is het kabouterbos in Renesse!

Met de regenlaarzen aan en kabouter mutsjes op, op zoek naar de kabouters. Super leuk!


Ook leuk om te kijken wanneer er appel of peren pluk dagen zijn in de buurt. Een groot succes! Zo kunnen ze zien dat appels en peren aan de boom groeien i.p.v. gemaakt worden in de supermarkt


Of ga op ontdekking bij speelhof Hoogerzael in Middelburg en bouw de mooiste hutten, vang kikkervisjes en speel lekker in de modder. Want gelukkig bestaan er wasmachines en badkamers om weer helemaal schoon te worden!


Na een lange frisse dag in de buitenlucht kan je kindje zorgeloos badderen met lekker veel natuurlijke bubbels! Dat is een feestje om zo de dag af te sluiten. Naïf verzorgende badschuim verzorgt, reinigt mild, hydrateert en zorgt voor veel plezier.


Droog je kindje daarna af met de zachte bamboe producten van Timboo. Laat je kindje lekker rond lopen in een heerlijke badjas of doe zijn favoriete pyjama aan.

Goodnight!



1 ding wat ik echt mee wil geven:

GA ER OP UIT!!


Laat je kinderen lekker kind zijn. Laat ze stampen in de plassen, gooien met alle bladeren die op de grond liggen en rollen door het zand! Ga mee in hun fantasie en voel jezelf ook weer even kind.

Geniet volop van de heerlijke herfstgeuren, kleuren en van elkaar



Smilinnkids


Happy Kids Happy Parents Happy World






110 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page